bol.com vs Amazon (Nederlandse versie/ Dutch version)

report front.jpg
report_contents.jpg
report front.jpg
report_contents.jpg

bol.com vs Amazon (Nederlandse versie/ Dutch version)

1,495.00

Hoe zullen consumenten reageren op het moment dat Amazon zich actief op de Nederlandse markt zal richten: zullen ze massaal overlopen vanwege de voordelen die Amazon biedt ten opzichte van bol.com? Zelf denkt bol.com dat ze zich door hun positionering als lokale deskundige kunnen blijven onderscheiden van Amazon. Maar is dat ook zo? We wilden graag weten welke positie bol.com inneemt in de hoofden van de mensen. We vonden een bureau dat ons antwoord kon geven op de vraag welke associaties mensen (onbewust) hebben met de merken bol.com en Amazon en in welke mate dit gunstig is voor beide partijen.

Studio ST&T

Studio ST&T is een van de meest geavanceerde bedrijven op het gebied van Neuromarketing. In plaats van het stellen van vragen, vinden zij antwoorden op een dieper niveau: rechtstreeks in de hersenen van mensen.  Ze maken gebruik van EEG, Biometrics, Eyetracking en Impliciete Associatie Tests als middel om hun klanten (waaronder Heineken en Albert Heijn) te adviseren.

IAT

Om antwoord te geven op onze vragen, voerden zij een zogenaamde IAT test uit. Deze wetenschappelijke test geeft onder andere inzicht in welke associaties mensen (onbewust) hebben met merken.  

Associaties

Op basis van hun ervaring met welke associaties belangrijk zijn binnen e-commerce, testten zij in welke mate consumenten associaties rondom prijs, keuze, gemak, veiligheid en een positief gevoel verbonden aan Amazon en aan bol.com. Er werd vervolgens gekeken of er verschillen zaten tussen de twee merken. De test werd uitgevoerd onder 63 consumenten in April van dit jaar.  

Add To Cart